|
|
Studietur på Fyn i 2005 - 1. delLørdag morgen kl. 07:45 den 22. oktober mødtes vi i Fynshav. Mens vi ventede på færgen nød vi et par opvarmningsøl, som nogle forudseende deltagere havde medbragt. Alle mødte op og kom med på en herlig tur i det fynske. Om bord på færgen fortsatte opvarmningen og dertil kom en flaske Bonekam, så alle kunne holde varmen. Under overfarten kom billettørerne fra færgen og gjorde opmærksom på, at de egentlig syntes, at det var en ret kort bus, vi kørte i og at de derfor syntes, at vi havde betalt for meget for billetterne. Preben fulgte med ned på kontoret og efter et kvarters kombinationer og gennemregninger på billetpriser lykkedes det at få en rigtig god besparelse, som omgående blev dedikeret til brændevin på restaurant Carlslund. Efter overfarten åbnede vi julebryg fra Svaneke Bryghus. Øllet var skænket af Dagli' Brugsen, så en venlig tanke blev sendt til Per, da de liflige dråber fugtede vores ganer. Vejen gik nu mod Ørbæk Bryggeri, men det var dog nødvendigt med et pitstop ved Kværndrup, inden vi nåede så langt.
Ørbæk Bryggeri Da vi ankom til Ørbæk Bryggeri, var der ikke en sjæl. Vi gik lidt søgende omkring, men efter kort tid blev en dør heldigvis åbnet og Finn Rye dukkede op. Vi havde egentlig en aftale med brygmesteren, men blev hurtig klar over, at han netop var blevet fyret. Heldigvis havde nogen set e-mail kommunikationen mellem os og brygmestren og dermed den indgåede aftale, så Finn Rye viste os rundt i stedet. Det gjorde han ganske bestemt ganske udmærket. Ørbæk Bryggeri blev grundlagt i 1906, men måtte lukke i 1996 pga. af den hårde konkurrence. Familien Rømer overtog bryggeriet i 1998, renoverede maskinpark og bygninger og startede produktion af økologisk sodavand under navnet Natur Frisk. Efter yderligere 2 år startede produktion af økologisk øl. Den første øl Brown Ale blev brygget den 8. oktober 2002 og efterfølgende er det blevet til mange forskellige øltyper. Kapaciteten er 2.000 hl øl om året og dermed hører bryggeriet til de største af mikro bryggerierne. Under ølsmagningen startede vi med en IPA øl. Den er karakteriseret ved en
ret bitter smag pga. af den megen humle. Der var anvendt 9 forskellige humle
typer til fremstillingen og drikken var på 4,8 %. Øl var der nok af, sagde Finn Rye. Lagringstankene var fyldte. Vi så også et par af de nyeste øl Honey Ale og Red Ale, der var på vej. Som afslutning på rundvisningen var vi i en lille butik, hvor en del fik provianteret med et passende udvalg af øl. En fin informativ rundvisning og der skal lyde en tak til Finn Rye herfra. Refsvindinge Bryggeri Fra Ørbæk Bryggeri kørte vi til Refsvindinge Bryggeri. De er jo også kendt for gode øl, f.eks. Ale no. 16. Vi kørte dog kun ind i indkørslen lige for at få et overfladisk indtryk. Det virkede nu ikke så imponerende, som deres øl.
Restaurant Carlslund Turen fortsatte nu til Odense, hvor vi kørte til restaurant Carlslund i Fruens Bøge. Målet var den berømte æggekage. Ganske vist var kokken kort forinden ophørt og i stedet startet på Boulevard Kroen, men der var alt optaget. Vi tog chancen og havde reserveret plads på restaurant Carlslund. Antallet af æggekager produceret på restaurant Carlslund er enorm. I 2004
blev der brugt 20 tons (20.000 kg) røget flæsk, godt 15 tons røget bacon, samt
ca. 500.000 friske æg. Omregnet i kuverter er det lige ved 100.000 portioner
æggekage. Restaurant Carlslund er et rigtig hyggeligt sted med mange større og mindre rum. Vi blev hurtigt placeret og havde på forhånd bestilt æggekage Ad Libitum (dvs. alt hvad man kunne spise). Til æggekagen var der penge til 2 halve flaske brændevin, hovedsagelig som følge af billigere billetter på færgeoverfarten. Det er vist overflødig at nævne, at alle gik stopmætte derfra.
Calrsens Kvarter Carlsens Kvarter er et værtshus, selvom navnet ikke leder tanken derhen. Stedet har et imponerende udvalg af special øl og man kan nyde øllet i meget hyggelige omgivelser. Vi nåede dertil på et tidspunkt, hvor der endnu ikke var ret mange af de indfødte. Man må nok konstatere, at der er et vist format over værtshuset. Der er næste 100 forskellige øl og der er næsten tilsvarende antal forskellige glastyper. Bartenderen viste ingen tøven, når han skulle finde det rette glas til en given øl. En anden ting viste også formatet. Det var en Dankort terminal, så man kunne hæve penge på værtshuset. Hyggen bredte sig og øllet havde efterhånden også sin virkning. Det gjorde, at vi her fik problemer med at holde tidsplanen. Et kvarter blev vi forsinket inden afgang, men det betød ikke det store.
Se også 2. del af turen
|
2014 © Als Nørherred Ølnyder Laugh
Layout, artikler og fotos på Als Nørherred Ølnyder Laughs
hjemmeside må ikke benyttes i annoncer eller anden
kommerciel sammenhæng uden klubbens skriftlige accept. Citater med tydelig
kildeangivelse accepteres.
Als Nørherred Ølnyder Laugh påtager sig intet ansvar for eventuelle trykfejl.
Send e-mail til Webmaster med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted
Dette Websted blev sidst opdateret
07. september 2014