2. del af turen

Op 

 

Studietur på Fyn i 2005 - 2. del

Med et kvarters forsinkelse kom vi i bussen og kørte nu til det sydøstlige Fyn. Stemningen var blevet skruet godt i vejret efter besøget på Carlsens Kvarter, men der var dog stadig lidt styr på tropperne og med et enkelt pitstop undervejs vi nåede i god behold til Hesselager.

Den Belgiske Ølmand

 I Hesselager havde vi en aftale med Den Belgiske Ølmand. Da vi mødte ham, var vi slet ikke i tvivl om, at han kom fra det samme sted som øllene. Robert De Raeymaekers hed han og han fortalte en del om de belgiske øl. Havde det været sådan, at vores smagsløg passede til de belgiske øl, var det som at komme i himmerige. Desværre var det ikke sådan, så der blev kun solgt ganske få øl til os.

Efter besøget gik turen videre til Svendborg.

Robert De Raeymaekers var Den Belgiske Ølmand
Han fortalte ganske levende om ølprodukterne
I sit udhus havde han indrettet sit øllager
     
og det hele var belgiske øl
Det får han ikke lokket i mig, mener Hans Erik
Prislister og regnemaskine er linet op og klar til salg
     

Svendborg

Vi blev indkvarteret på vandrehjemmet Danhostel i Svendborg. Værelserne var til 4 personer og faciliteterne var ganske fine. Det var jo også kun ganske få timer, vi skulle opholde os på stedet om natten.

Efter indkvarteringen søgte vi ned til Svendborg havneområde. Her var der en del restauranter, men der var også rigtig mange spisende gæster, så det varede nogen tid, inden vi fandt et passende sted. Stedet var hotel Ærø, der havde et kæmpe spisested med mange mindre rum. Vi indtog det ene og fik en passende forplejning.    

 
Så venter vi både på øl
og noget spiseligt
 
     

Efter spisningen søgte vi op gennem byens gader. En del af os styrede direkte efter Hansted, som var et mødested med mange danske og belgiske øl. Hansted var fundet og anbefalet i en Ølguide og stedet var placeret i en kælder på vej tilbage mod Danhostel. De øvrige fandt andre listige steder op gennem Svendborg by. Resultatet blev alligevel, at de fleste havnede på Hansted før eller siden. Det kostede dog en del snak i mobilen at få guidet de sidste hen til Hansted. Om det var øllets skyld eller den manglende stedsans, der var skyld i det det, vides ikke.

På Hansted var der levende musik med en gruppe unge mennesker. De startede med at spille en del blues præget musik, men som aftenen skred frem blev det mere rock musik, hvilket faldt i god jord især hos Tage. Der blev nydt både øl og de små skarpe i aftenens løb, så det blev efterhånden en temmelig udkørt forsamling, der skulle hjem og i seng.

På vej tilbage til Danhostel kom vi forbi et spisested, som stadig havde åbent. Her fik vi pølser, grill kylling, pizza m.m. På et tidspunkt stod Bruno udenfor. Her mødte han et par politi betjente. De spurgte ham, hvem han var. "Det rager ikke Jer", siger Bruno promte. Så spurgte de ham, hvor han kom fra. "Det rager heller ikke Jer, hvis I vil mig noget, så må I arrestere mig", siger Bruno så. Herefter lader betjentene ham gå.

Da Tage kom hjem til Danhostel, kunne han ikke komme ind på sit værelse. Han havde ingen nøgle. Han gik i stedet over til vinduessiden og kravlede igennem vinduet. Det havde nært gået rigtig galt. Ganske vist var værelset det rigtige, men en af dem, der var gået til ro i værelset, var John Skov. Han vågnede ved Tage's larmen i forsøget på at komme igennem vinduet. John hev fat i Tage og var lige ved at fyre kanonen af, da det gik op for ham, at det var Tage og ikke en indbrudstyv, der var på spil. Så kom de til ro. Endelig kan man notere sig, at Bent Schultz måtte ofre sig udenfor Danhostel inden han gik i seng. Herefter var der endelig ro.

Så er der gang i Blues musikken
og vi har fået de første øl
Så har vi fået de næste øl
     
og er klar til Tequilla
Skål
En vandpibe var der også
     
Nu er Tage kommet på mærkerne
hej John, sover Bruno? Det må vist være blitzens skyld
Nu er det vist ikke øl, der drikkes
     
Tage er stadig i gang
Nu ser Bruno aktiv ud igen
Hvem mon Bruno taler i mobil med kl. 23:18
     
Hov, hov, hvad mon har fanget hans opmærksomhed?
Også et lille udvalg af de mere sjældne øl og glas under loftet
Der spilles nu mere rock musik. De er rimelig gode
     
 
De 2 kunne ikke lokke os. Det var en øl tur, ikke f....
Børge og Søren forsøger at få det store overblik
 
     

På vej hjem igen

Efter en anstrengende nat i Svendborg og et par timers søvn på Danhostel stod vi op til et ganske godt morgenbord. Som supplement til morgenmaden havde Preben medbragt Unterberg. Det var ligesom for at få bragt maven i orden igen. Den helbredende virkning var alle dog ikke helt enig i.

Efter morgenmaden kørte vi mod Bøjden. Lidt foran tidsplanen kunne vi tillade os at gøre holdt hos Kaj Petersen. Kaj er formand for Bøjden Ferguson Klub og har besøgt Nord-Als i forbindelse med Søby Ringridning, hvor Lavensby Traktorlaug holder traktor ringridning. Kaj bød på øl og vi fik en lille snak.

På et tidspunkt kom en ældre dame. Hun havde et fladt dæk og ønskede hjælp. Kaj sendte resolut knægten af sted trækkende med en trykflaske. Knægten kom rimelig tilfreds tilbage, men da han sagde, at han kun havde fået 25,- for hjælpen, blev han belært om, at det sandelig var alt for lidt og oveni købet på en søndag. Kaj var dog alligevel lidt stolt, for han hentede et kamera og fotograferede knægten, da han kom tilbage. 

Så er vi på besøg hos Kaj
Kaj underholder. Vi andre ser på gamle traktordele
Kaj klar til at fotografere sønnen
     
   
Hva' fa'en? Fik du kun 25,-
 
 
     

Vi fortsatte til færgen. Om bord på færgen måtte vi konstatere, at Hans Erik absolut ikke havde det godt. Hans placering på en bænk ude i den friske luft og med en dansk vand i venstre hånd, så bestemt ikke godt ud. I øvrigt var der flere, som syntes, at det var bedre at tilbringe tiden for overfarten ude i den friske luft. Vi fik vores chauffør Michael Gavorski til at køre os helt til "klubhuset" i Langesø, så hjemtransporten gav ingen problemer.

Da vi nåede Dagli' Brugsen i Langesø også kaldet "klubhuset", skulle de sidste penge bruges. Der kunne lige blive til et par Fine Festival. Hans Erik, Jens, Palle og Søren tog dog straks hjem. Underligt, da FF normalt er en øl, man ikke siger nej til. Da der ikke var flere Fine Festival og de tomme ølflaske skulle indløses, fortsatte vi med Ale no. 16. Pengene var for længst sluppet op og turen sluttede hermed.  

Åh, hvor har jeg det da dårligt
Så får vil lige en FF'er
og de sidste penge er brugt
     

Se også 1. del af turen

 

Startside
 

2014 © Als Nørherred Ølnyder Laugh

Layout, artikler og fotos på Als Nørherred Ølnyder Laughs hjemmeside må ikke benyttes i annoncer eller anden
 kommerciel sammenhæng uden klubbens skriftlige accept. Citater med tydelig kildeangivelse accepteres.
Als Nørherred Ølnyder Laugh påtager sig intet ansvar for eventuelle trykfejl.

Send e-mail til Webmaster med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted
Dette Websted blev sidst opdateret 07. september 2014